Rosul unghiilor este un obicei pe care multi dintre noi il avem inca din copilarie si l-am mentinut pe parcursul timpului pana la maturitate. Pe langa faptul ca iti va distruge manichiura, este un gest care nu face deloc cinste unei doamne in societate. Eu iti propun sa urmezi cat de mult poti sfaturile din acest articol si iti va fii mult mai usor sa scapi de acest tic.

In primul rand, este important sa cunosti cauzele acestui obicei si principalele motive sunt stresul si oboseala. Este inevitabil sa scapam de acestea, asa ca trebuie sa apelam la alte trucuri pentru a avea mereu manichiura ingrijita.

1. Cel mai la indemana truc, este sa aplici pe unghiile tale un lac de unghii in doua sau trei straturi, pentru a fi mai greu de indepartat de pe unghii si mai ales, pentru are un gust nu tocmai placut si dupa cateva incercari cu siguranta te vei lasa pagubasa. In plus, alege un lac de unghii in nuante mai intense pentru ca odata sarit de pe unghii, acesta va da un aspect urat asupra manichiurii tale, lucru pe care nimeni nu il doreste.

2. Unghiile false reprezinta si ele o alternativa. Chiar daca nici acestea sunt indicate timp indelungat, le poti purta o perioada, cat sa de dezobisnuiesti sa iti rozi unghiile. Odata dezvatata de acest obicei, iti va fii mai greu sa incepi iar.

3. Ultimul sfat pe care ti-l dau este si cel mai greu, pentru ca se bazeaza mai mult pe partea psihologica. Deci, cand ai tendinta sa iti strici manichiura trebuie mai intai sa constientizezi acest lucru si sa te concentrezi la altceva. De exemplu, poti manca un fruct, iti poti retusa machiajul sau manichiura sau, de ce nu, poti citi ceva interesant, cum ar fi un articol despre un subiect care te atrage. Astfel, te vei putea deconecta si te relaxezi, facand lucruri mai putin nocive.

In definitiv, totul depinde de vointa fiecareia si de gradul in care acest lucru te deranjeaza. Daca te regasesti in acest articol, astept sa imi spui cat de folositoare ti s-au parut sfaturile mele si ce alte metode propui tu pentru a scapa de obiceiul de a ne roade unghiile.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!