×
Bucura-te garantat de cele mai
tari vouchere cadou!
daca vrei sa eviti sa primesti vouchere cadou, click aici
×
participa la concursurile myavon.ro pe facebook si poti castiga zilnic premii
Esti deja fan? Click aici.
Rujul rosu: sexy or not?

Rujul rosu: sexy or not?

Rujul rosu a fost asociat timp de multe secole cu femeia senzuala, care in anumite secole era asociata cu o vrajitoare, iar in altele era curtezana, pentru ca mai apoi sa aiba sange regal. Abia dupa 1930 rujul rosu purtat de actrite celebre de la Hollywood precum Marilyn Monroe sau Brigitte Bardot a fost acceptat si purtat in viata de zi cu zi. Dorinta femeii de a fi mai puternica, mai convingatoare incepea sa prinda glas in aceasta perioada, iar rujul rosu parea sa actioneze asemenea unei baghete magice, transformand femeile doar in cateva clipe.

Insa, vremurile au evoluat si, odata cu ele, a evoluat si stiinta, iar rujul rosu chiar a devenit un obiect de studiu pentru cercetatori. Acestia au demonstrat ca acele chelnerite care se dau cu ruj rosu pe buze primesc bacsis din partea barbatilor de 50% din valoarea notei de plata, in timp ce chelneritele care poarta nuante de ruj nude primesc in medie 30%, iar cele care nu se machiaza deloc 10-15%. Raspunsul barbatilor este simplu: femeile care poarta ruj rosu sunt mai atragatoare decat celelalte.

Psihologii sunt insa de alta parere. Ei spun ca formula unui ruj rosu nu consta in culoarea propriu-zisa, ci in modul in care femeia stie sa il poarte si sa il puna in valoare. Pe langa faptul ca trebuie sa  stii cum trebuie sa folosesti rujul rosu ca tehnica de make-up, trebuie sa il atasezi unei atitudini corespunzatoare. De exemplu, daca porti rujul rosu cand mergi la facultate in blugi si in plus de asta afisezi si o fata posomorata, cu siguranta nu vei atrage atentia nimanui, dar daca il porti la o ocazie speciala si il asortezi cu o rochie neagra, eleganta si cu atitudinea potrivita, atunci cu siguranta vei fii admirata.

Stiati ca...

... in Grecia Antica rujul rosu purtat de o femeie insemna ca ea este o prostituata, iar in acele vremuri femeile nu se machiau deloc?

... Elizabeth Taylor isi iubea atat de mult rujul rosu, incat cerea ca pe platourile de filmare nimeni altcineva in afara de ea sa nu-l mai poarte?

... in 1915 a fost introdusa o lege in Kansas care spunea ca o femeie sub 44 ani care poarta ruj creeaza o "impresie falsa" si va fi amendata?

... in 1650 Parlamentul american a incercat sa interzica rujul, dar nu a reusit?

... Elizabeth Arden a creat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial un ruj rosu special pentru femeile care luptau in fortele armate pentru a le face sa se simta mai puternice si mai ambitioase?

Lasa un comentariu

spam-ul si limbajul ofensiv vor fi sterse!