×
Bucura-te garantat de cele mai
tari vouchere cadou!
daca vrei sa eviti sa primesti vouchere cadou, click aici
×
participa la concursurile myavon.ro pe facebook si poti castiga zilnic premii
Esti deja fan? Click aici.
Povestea unui om lenes.

Povestea unui om lenes.

Toata lumea cunoaste "Povestea unui om lenes". Eu am citit-o acum multi ani si am considerat-o mai mult o lectie de viata decat o simpla poveste. Cine oare nu a simtit o repulsie la adresa acelui personaj lenes care nu vroia sa accepte ajutor de la nimeni? Cred, insa, ca in zilele noastre, "Povestea unui om lenes", a fost transpusa in "Povestea omului care nu are timp". NU are timp pentru el, pentru ceilalti si parca nu mai poate tine pasul cu timpul care trece pe langa el intr-un ritm ametitor.

Adevarul este ca timpul nu trece, noi trecem prin timp, asa considera Garabet Ibraileanu. Timpul, este o notiune relativa, fiecare percem trecerea timpului in functie de starea de spirit. De exemplu, atunci cand astepti ceva, timpul trece foarte greu, spre deosebire de momentele in care te bucuri si ti se par mult prea scurte.

Chiar daca nu o sa ajungem sa realizam tot ce ne-am propus, macar sa avem timp pentru lucrurile importante si mai ales, pentru persoanele importante. Pe langa faptul ca muncim poate prea mult si traim prea putin, din cand in cand trebuie sa ne facem timp pentru noi, sa stam mai mult cu cei dragi, sa ne plimbam mai mult, sa ne distram mai mult.

Este trist cum avem atatea planuri pentru noi atunci cand suntem mici, cum ne visam piloti de avion, medici veterinari, pentru ca atunci cand crestem sa ne fie teama sa zburam cu avionul sau sa militam impotriva animalelor.

Cred cu tarie ca desi justificata, lipsa de timp nu ar trebui sa devina o scuza pentru a nu ne ingriji suficient atat fizic, cat si sufleteste si ai grija sa nu te pierzi in timp ce te cauti!

Lasa un comentariu

spam-ul si limbajul ofensiv vor fi sterse!