×
Bucura-te garantat de cele mai
tari vouchere cadou!
daca vrei sa eviti sa primesti vouchere cadou, click aici
×
participa la concursurile myavon.ro pe facebook si poti castiga zilnic premii
Esti deja fan? Click aici.
Este oficial! Am gasit secretul fericirii :)

Este oficial! Am gasit secretul fericirii :)

"Fericirea este o stare de spirit". Asa considera autorul Steve Maraboli. Adevarul este ca oricat am incerca sa dam o definitie fericirii, aceasta este relativa. Depinde de noi, de fiecare in parte cum vrem sa vedem lucrurile. Un lucru este cert: fiecare putem face zi de zi lucruri marunte care sa ne binedispuna. Iata doar cateva idei care, daca nu ne pot face mai fericiti, macar sa ne creasca starea de bine.

   Tine un jurnal personal. Cu siguranta ne amintim anii adolescentei in care aveam caiete desenate pline de amintiri, de dorinte nespuse sau ganduri. Fa acelasi lucru si acum si la sfarsitul fiecarei zile noteaza in jurnalul tau cateva lucruri bune care ti s-au intamplat in ziua respectiva. Ai sa vezi ca facand acest lucru cu regularitate vei fi mai multumita cu tine insati.

   Incearca mereu ceva nou. Renunta la obiceiurile tale pentru a face loc unor noi experiente. De obicei, lucrurile noi ne mentin mintea treaza si nu ne lasa sa ne plafonam.

   Daca fericirea ar avea o culoare, aceasta ar fi albastra. Cercetatorii au constatat ca atunci cand suntem inconjurati de aceasta culoare, stresul este redus si se intensifica simtamantul de fericire si starea de bine. Se pare ca albastrul ne optimizeaza atitudinea fata de viata, iar acest lucru are legatura cu albastrul cerului dupa-amiaza si pe inserat, avand sentimentul unei zile implinite.

   Inconjoara-te de persoane pozitive. Asta pentru ca ne petrecem majoritatea timpului incojurati de prieteni sau de colegi care ne pot influenta starea de spirit intr-un mod placut sau nu. De aceea ai grija ca persoanele din jurul tau sa aiba o gandire pozitiva astfel incat sa iti poata transmite si tie o stare de bine.

S-a dezbatut indelung aceasta problema, multi invatati au scris despre fericire si multi autori contemporani inca mai dezbat aceasta problema. Cert este ca dincolo de teorie, fericirea se gaseste in lucrurile marunte din viata, in alegerile noastre, in noi, iar daca primesti cateva lamai gandeste-te ce limonada buna ai putea sa faci din ele...

Lasa un comentariu

spam-ul si limbajul ofensiv vor fi sterse!